JOI 1 DECEMBRIE ZIUA ROMÂNIEI CU POEZIE CULOARE MUZICĂ LA "CLUB ART BOMA 33"

Detaliile evenimentului

JOI 1 DECEMBRIE ZIUA ROMÂNIEI CU POEZIE CULOARE MUZICĂ LA "CLUB ART BOMA 33"

Timpul : Decembrie 1, 2011 la 7:30pm spre Decembrie 2, 2011 la 5pm
Locaţie : BOEMA 33
Strada : B-dul DACIA nr 18 (reper P-ţa Romană - st autobuz 133)
Oraşul : BUCUREŞTI
Telefon: 0753.05.04.03 ; 0771.21.68.69; 0723.42.50.46
Tipul evenimentului : cultură
Organizat de : DANIEL VORONA
Activitatea Recentă : Dec 7, 2011

Exportă în Outlook sau iCal (.ics)

Panou de comentarii

Adaugă un comentariu

RSVP pentru ca JOI 1 DECEMBRIE ZIUA ROMÂNIEI CU POEZIE CULOARE MUZICĂ LA "CLUB ART BOMA 33" să adauge comentarii !

Alătură-te reţelei Dialoguri culturale

Particip (1)

Despre

Ileana P. Bâldea a creat această reţea Ning.

Colectivul de redacție

Relu Coțofană - membru de onoare, Ileana Popescu Bâldea, Veronica Pavel Lerner, Teodor Dume, Nadia Pădure, Enea Gela, Violeta Mirela Deminescu, Ottilia Ardeleanu, Loredana Știrbu, Anna Leah, Aurora Luchian, Anne Marie Bejliu, Carmen Georgeta Popescu, Costin Tănăsescu, Tudor Calotescu, Dan Tipuriță,Simion Cozmescu.

Pian și alte coarde...

George Enescu (n. 19 august 1881, Liveni-Vârnav, Botoșani, România – d. 4 mai 1955, Paris, Franța) a fost un compozitor, violonist, pedagog, pianist și dirijor român. Este considerat cel mai important muzician român.
George Enescu s-a născut în satul Liveni-Vârnav din județul Botoșani, în familia arendașului Costache Enescu și a soției lui, Maria, fiica preotului Cosmovici. A fost al optulea copil și primul care n-a murit în copilărie. Numele lui era Gheorghe; părinții lui l-au alintat cu numele „Jurjac”.

A manifestat încă din copilărie o înclinație extraordinară pentru muzică, începând să cânte la vioară la vârsta de 4 ani, iar la vârsta de 5 ani a apărut în primul său concert și a început studii de compoziție sub îndrumarea lui Eduard Caudella. Primele îndrumări muzicale le primise de la părinții săi și de la un vestit lăutar, Niculae Chioru[necesită citare].

„Eram, dacă-mi amintesc bine, un copil silitor și chiar destul de conștiincios. La patru ani știam să citesc, să scriu, să adun și să scad. Nu era meritul meu, căci îmi plăcea învățătura și aveam groază de aproape toate jocurile, mai cu seamă de cele brutale; le găseam nefolositoare, având simțământul că pierd timpul; fugeam de zgomot și de vulgaritate, iar mai mult decât orice simțeam un fel de spaimă înnăscută în fața vieții. Ciudat copil, nu?”
—Bernard Gavoty - Amintirile lui George Enescu''
continuare... https://ro.wikipedia.org/wiki/George_Enescu

Tableta zilei

Nu-i înveți pe alții ceea ce vrei, nu-i înveți ceea ce știi, îi înveți ceea ce ești”.                                                                   Jean Jaures

http://junimeadigitala.ning.com/group/tableta-zilei/forum/topics/invatare

                   

Medalion literar

Scurtă notă autobiografică - (din "Antologie de... râsoterapie)
Publicat de Ariel Eldamadi în Iunie 26, 2016

Apar pe lume cu nişte ochi mari cât universul, în Moineşti-Bacău pe 17 mai 1963.
Primele lucruri înşfăcate rapid de pe tava botezului oferită de părinţi, după „tăierea moţului” sunt stiloul şi cariocele.
Inevitabil, mai târziu ajung elevă la Liceul de muzică şi arte plastice Octav Băncilă din Iaşi - secţia grafică, unde, pe lângă pictură m-am trezit molipsită şi de „morbul” scrisului.
continuare... http://junimeadigitala.ning.com/group/medalion-literar/forum/topics/scurt-not-autobiografic-din-antologie-de-r-soterapie

Din urmă...

MARIN PREDA-ultimul moralist al literaturii române contemporane-
Publicat de ION IONESCU-BUCOVU în Aprilie 25, 2016

DRAMA EROTICĂ
ÎN „ CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMÂNTENI”
Marin Preda, făcând apel la Tolstoi, spunea undeva că în dormitor pot avea loc uneori tragedii mai teribile ca în istorie.
În fond ce este “Cel mai iubit dintre pământeni?” O confesiune, o spovedanie sinceră făcută avocatului său înainte de condamnare pentru o crimă sentimentală.
În “Cel mai iubit dintre pământeni” avem o tragedie sentimentală sfâşietoare, marcată de legătura lui Petrini cu cele patru femei din viaţa lui. 
continuare... http://junimeadigitala.ning.com/forum/topics/marin-preda-ultimul-moralist-al-literaturii-rom-ne-contemporane

Articole

Literatura între calitate şi cantitate
Publicat de Florin T. Roman în August 8, 201
6

Noica, în al său Jurnal filosofic, spunea că verbul vremurilor noastre nu mai e „a fi” ci „a avea”. Din păcate, în contextul postmodern multiculturalist, mulţi dintre scriitorii contemporani au căzut pradă acestui ultim verb. Se scrie mai ales pentru succes imediat, pentru premii, bani, pentru îmbogăţirea CV-ului, se „execută” literatură la comandă sau la modă. .continuare... http://junimeadigitala.ning.com/forum/topics/literatura-ntre-calitate-i-cantitate

DOCUMENTAR: 140 de ani de la nașterea lui Ion I. Nistor, om politic și istoric Publicat de Pop Stelu în August 4, 2016

Ion I. Nistor, om politic și istoric, un cunoscut militant pentru unirea Bucovinei cu România, s-a născut la 4 august 1876 (4/16), la Vicovu de Sus, județul Suceava. A făcut studiile liceale la Rădăuți, apoi studii universitare la Facultatea de Litere și Filosofie din Cernăuți, fiind licențiat al acesteia. După absolvire, a fost numit profesor de istorie la licee din Suceava și Cernăuți. continuare... http://junimeadigitala.ning.com/forum/topics/documentar-140-de-ani-de-la-na-terea-lui-ion-i-nistor-om-politic

Caligrafii

August 2016

Postat de Maria Cecilia Nicu în August 20, 2016

O vacanţă mi-ar fi la-ndemână mai ales cu atâta căldură - record de durată, se pare - dar cum tot felul de momente adiacente se pun de-a-curmezişul m-am decis să-mi răscolesc curiozităţile, să zicem, culturale şi-mi redescopăr câteva slăbiciuni pe care luna august le “conservă” biografic. Dificil. Luna august e plină-biografic vorbind- de nume despre care ştiu câte ceva, fie că mi-au “mobilat” mintea cu înţelepciunea lor, fie că mi-au încântat auzul şi m-au învăţat că muzica nu trebuie să treacă pe lângă noi, fie chiar că m-au sâcâit o viaţă - ca să nu zic înfuriat –cu inepţiile în care ne aruncă uneori istoria.

continuare...

http://junimeadigitala.ning.com/profiles/blogs/august-2016

Ce paradox inutil e viaţa...
Publicat de Lilia Manole
în August 9, 2016
E dimineaţă... Ce paradox inutil e viaţa, atunci şi numai atunci când începi să te gândeşti, că tot timpul, pe care nu l-ai recuperat, era predestinat pentru a-ţi fi un bun vrăciuitor; începi să reculegi amintiri şi să-ţi dai seama, ca undeva, cândva, cineva te-a iubit, vizavi de cei, care te-au urât, şi, într-un final, tot acest calvar şi zbucium, de care te-ai îmbolnăvit, e unica ta şansă...
continuare... http://junimeadigitala.ning.com/forum/topics/ce-paradox-inutil-e-via-a

Stre-suri...

cercul se închide

Postat de adrian grauenfels în August 20, 2016

aerul se termină

timpul se termină.

gările dispar părăsite de trenuri metalice fără suflet. vapoarele aşteaptă scufundări imininente. elimina timpul şi ai să vezi. în formula cu axa temporală fă pe t=zero, ce vei capăta? un punct. Infinit sau zero, egali ca doi baroni la un duel Cehovian. Stau pe balcon la un hotel în Plaza Major şi privesc în jos. Forfotă, copiii zburdă, mamele împing cărucioare cu dantelă şi umbreluţă.

continuare... http://junimeadigitala.ning.com/profiles/blogs/cercul-se-nchide

 

Note

Creat de Ileana P. Bâldea Sep 12, 2009 at 2:59pm. Actualizat ultima dată de Ileana P. Bâldea Apr 21, 2014.

Dialoguri culturale este o reţea socială

© 2016   Created by Ileana P. Bâldea.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor