JOI 1 DECEMBRIE ZIUA ROMÂNIEI CU POEZIE CULOARE MUZICĂ LA "CLUB ART BOMA 33"

Detaliile evenimentului

JOI 1 DECEMBRIE ZIUA ROMÂNIEI CU POEZIE CULOARE MUZICĂ LA "CLUB ART BOMA 33"

Timpul : Decembrie 1, 2011 la 7:30pm spre Decembrie 2, 2011 la 5pm
Locaţie : BOEMA 33
Strada : B-dul DACIA nr 18 (reper P-ţa Romană - st autobuz 133)
Oraşul : BUCUREŞTI
Telefon: 0753.05.04.03 ; 0771.21.68.69; 0723.42.50.46
Tipul evenimentului : cultură
Organizat de : DANIEL VORONA
Activitatea Recentă : Dec 7, 2011

Exportă în Outlook sau iCal (.ics)

Panou de comentarii

Adaugă un comentariu

RSVP pentru ca JOI 1 DECEMBRIE ZIUA ROMÂNIEI CU POEZIE CULOARE MUZICĂ LA "CLUB ART BOMA 33" să adauge comentarii !

Alătură-te reţelei Dialoguri culturale

Particip (1)

Despre

Ileana P. Bâldea a creat această reţea Ning.

Colectivul de redacție

Relu Coțofană - membru de onoare, Veronica Pavel Lerner, Teodor Dume, Nadia Pădure, Enea Gela, Violeta Mirela Deminescu, Ottilia Ardeleanu, Loredana Știrbu, Anna Leah, Aurora Luchian, Anne Marie Bejliu, Carmen Georgeta Popescu, Costin Tănăsescu, Tudor Calotescu, Dan Tipuriță,Simion Cozmescu, Ileana Popescu Bâldea

Vizita I L Caragiale 1952

Ion Luca Caragiale

S-a născut la 1 februarie 1852,[1] în satul Haimanale[3] (care astăzi îi poartă numele), fiind primul născut al lui Luca Ștefan Caragiale și al Ecaterinei Chiriac Karaboas. Conform unor surse, familia sa ar fi fost de origine aromână.[4] Tatăl său, Luca (1812 - 1870), și frații acestuia, Costache șiIorgu, s-au născut la Constantinopol, fiind fiii lui Ștefan, un bucătar angajat la sfârșitul anului 1812 de Ioan Vodă Caragea în suita sa.

Atras de teatru, Luca s-a căsătorit în 1839 cu actrița și cântăreața Caloropoulos, de care s-a despărțit, fără a divorța vreodată, întemeindu-și o familie statornică cu brașoveanca Ecaterina, fiica negustorului grec Luca Chiriac Karaboas.

.continuare...https://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Luca_Caragiale

James Augustine Aloysius Joyce (n. 2 februarie 1882 – d. 13 ianuarie 1941) a fost un prozator și poet irlandez, considerat unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului al XX-lea. Este cunoscut îndeosebi pentru romanele Portret al artistului în tinerețe (1916), Ulise (1922) și Veghea lui Finnegan (1939). A mai scris nuvele (Oameni din Dublin, 1914), poezii (Muzică de cameră, 1907, și Poezii de doi bani fiecare, 1927) și o piesă de teatru (Exilați, 1918). Criticii îl așează astăzi în frunteamodernismului anglo-saxon, alături de T. S. EliotVirginia Woolf și Ezra Pound.

continuare...https://ro.wikipedia.org/wiki/James_Joyce

Tableta zilei

„Nu există decât două lucruri absolut onorabile pe acest pământ - medicina, care tămăduieşte corpul, şi literatura, care tămăduieşte sufletul”.

                              Ray Bradbary

http://junimeadigitala.ning.com/group/tableta-zilei/forum/topics/tamaduire

Medalion literar

S-a născut la 07.03.1961, la Vatra Dornei, judeţul Suceava.
Şi-a dorit să devină inginer, dar o anumită conjuctură, politică şi socială, specifică acelor ani, a orientat-o spre Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, pe care o absolvă în 1990.

A cochetat cu poezia şi proza încă din timpul şcolii, dar nu s-a implicat în activităţi literare şi culturale decât din anul 2014, când participă la Concursul de debut organizat de Asociaţia culturală ADSUM şi editura ZIP din Bucureşti cu un manuscris care va fi premiat. Astfel apare primul volum de poezii “Viaţa ca un joc” ce va fi lansat la Salonul internaţional de carte BOOKFEST, mai 2014.
continuare...http://junimeadigitala.ning.com/group/medalion-literar/forum/topics/c-v-literar

Din urmă...

Moto:

Iancu Luca Caragiale
Îți dă berea cu măsură.
Face și literatură…
Însă nu face parale.
( Cincinat Pavelescu)
Caragiale berar! Iată cea mai ingrată meserie a unui mare scriitor care a nemurit teatrul românesc. Putea să-și aleagă altă slujbă, dar cred că lui i-a plăcut ambianța „bodegii” unde vin toți miticii la o gură de vorbă, unde se toacă politica și se bârfește. Poate de aici au ieșit momentele, schițele și mofturile lui.
În asociație cu restauratorul și hotelierul Mihalcea, prin noiembrie 1893, Caragiale deschide o faimoasă berărie cu o existență însă efemeră.
continuare...http://junimeadigitala.ning.com/forum/topics/caragiale-berar-162-de-ani-de-la-na-tere

Articole

Zigu Ornea – 15 ani de la despărțire

Zigu Ornea – 15 ani de la despărțire
(27 august 1930-14 nov. 2001)

Caietul cultural al RE din 2002, întocmit de Geo Șerban, este dedicat cărturarului și omului de înaltă noblețe spirituală , Zigu Ornea. Desigur , despre viața și tot ce a făptuit acest fiu neprețuit al obștii se poate citi și scrie în multe surse. Vom porni de la Caietul amintit, pentru că este vorba chiar de o oglindă minunată. Acad. Nicolae Cajal, fost pe acea vreme Președinte al FCER scria – „ Pierderea unui om ca Zigu Ornea este incomensurabilă, pentru cultura română, pentru obștea evreiască, pentru rude și prieteni”. La omagiul mai extins al Președintelui se adaugă, de asemenea numeroase memorii, evocări semnate de fruntași ai obștii, de oameni de cultură de diverse etnii. 

continuare...http://junimeadigitala.ning.com/forum/topics/zigu-ornea-15-ani-de-la-desp-r-ire

PROGRES ? REGRES ? STAGNARE ? – o scurtă incursiune în istoria culturală a ultimelor secole

Publicat de Florin T. Roman în Februarie 2, 2016

În secolul al XV-lea, în plin Ev mediu, omenirea a început să-şi îndrepte privirea spre trecut, redescoperind uimită valorile culturale ale Antichităţii. Aristotel a fost şters de praf şi aşezat la lumină, Afrodita a fost înviată, gândirea precreştină a fost reactivată. După schisma din 1054, în Biserica Catolică îşi făcuse apariţia moda stilului arhitectural gotic, care combina inovaţia culturală cu gustul pentru fast, exprimând o interpretare marcat seculară a arhitecturii monahale. 
continuare...http://junimeadigitala.ning.com/forum/topics/progres-regres-stagnare-o-scurt-incursiune-n-istoria-cultural-a#

Geert Kimpen s-a născut în 1965, în Belgia, a urmat cursuri de regie la Amsterdam, s-a stabilit în Olanda, este prolific în mai multe arte, teatru, scenarii, dar pasiunea pentru Cabala a fost o revelație care l-a apropiat de literatură. A publicat deja trei romane, tirajele sunt uluitoare, traduceri în 15 limbi, scrie fluent și bine documentat. La HUMANITAS a părut în 2010 romanul „Cabalistul”, care se citește dintr-o răsuflare. Majoritatea cei ce aud de Cabala se feresc să se adâncească într-o lume a simbolurilor greu de descifrat, apanajul unei religii , desigur, recunoscute, monoteismul iudaic, dar de Cabala s-au ocupat nu numai evreii, ea a devenit un bun al învățaților creștini și chiar musulmani.

continuare...http://junimeadigitala.ning.com/forum/topics/un-cabalist-epicureic

Caligrafii

Uneori credem că individul poate fi exonerat de gânduri, de dizabilităţile emoţionale, de confuziile de identitate pe care le are atunci când îşi permite să decidă ce să facă cu viaţa mea- care e plină sau goală; cu viaţa ta şi rănile care cresc odată cu tine; cu viaţa lui, a oricui, care vorbeşte despre materia întunecată şi scanarea ei.
Uneori credem… şi niciodată nu ştim când e ultima dată. 
Căci iertarea nu este infinită iar puterea este veşnic un scop pentru cei puternici.
...continuare...http://junimeadigitala.ning.com/group/caligrafii/forum/topics/uneori-rabdarea

Stronger - 2013

Mă revoltă trecerea timpului. Nu înţeleg timpul. Mă văd nevoită să accept ceva ce nu înţeleg şi nici nu vreau. Impunerile mă exasperează. Credeam că toată lumea îmbătrâneşte, în afară de mine. E o mare surpriză neplăcută, să aflu că sunt muritoare.
Vom fi cândva, amândoi, pulbere de stele. Atunci, particule infinitezimale din noi vor avea o şansa dintr-un infinit să se atingă. Să se iubească, aşa cum ceva neuroni din plămada de acum fac dragoste sub baldachinul albastru, umoral. Randomly... Se poate trăi si mai cu indiferenţă, fără implicare, fără scop, am ȋnceput să exersez câte un minut pe zi.
continuare...http://junimeadigitala.ning.com/group/caligrafii/forum/topics/stronger-2013

Stresuri...

Cum am rezolvat un stres - Enea Gela

În urmă cu câţiva ani, judeţul nostru a fost declarat „judeţ-pilot”, însemnând că se puteau organiza la nivel local examene de titularizare pentru învăţământul preuniversitar.

Am fost desemnată să fac parte din Comisia de titularizare a învăţătorilor şi, în această calitate, m-am prezentat la un liceu din oraş, unde se susţineau probele.
M-am aşezat frumos la prezidiu, alături de ceilalţi membri care trebuia să examineze candidaţii.
După cum se procedează mereu, la proba orală, cei înscrişi au venit în sală, au fost instruiţi, apoi a intrat prima grupă de şase oameni.
continuare...http://junimeadigitala.ning.com/group/stresuri/forum/topics/cum-am-rezolvat-un-stres

Masterplanurile, eșecul paparudelor și hazul de necaz Publicat de Calotescu Tudor Gheorghe în Februarie 1, 2016


Dacă nu ar fi de plâns, aș râde până aș crăpa! Dintr-o anume nevoie de amuzament, în spiritul poporului român. Doar, la urma urmelor, hazul de necaz ne cam caracterizează. Ba și miștoul! Și cum încă! De la număratul ouălor și până la darea în judecată a ANM.
Citeam de curând că președintele Comisei de Agricultură din Camera Deputaților, liberalul Nini Săpunaru, își dorește „un plan strategic” între partidele politice, pe tema refacerii infrastructurii principale de irigații. Un plan pe o perioadă de 2 decenii ( spun două decenii pentru că în țara noastră minunile țin doar trei zile). De altfel, numai pronunțarea cuvântului strategic, în politica românească, mă trimite cu gândul la Star Trek și la teleportare care, culmea, mi se par mai aproape de real.
continuare...http://junimeadigitala.ning.com/group/stresuri/forum/topics/masterplanurile-esecul-paparudelor-si-hazul-de-necaz-publicat-de-

Note

Creat de Ileana P. Bâldea Sep 12, 2009 at 2:59pm. Actualizat ultima dată de Ileana P. Bâldea Apr 21, 2014.

Dialoguri culturale este o reţea socială

© 2016   Created by Ileana P. Bâldea.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor