Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Confluențe lirice !

Alătură-te reţelei Confluențe lirice

Despre

Cotofana Relu a creat această reţea Ning.

Portrete - Adelaida Mateescu

        DUCU BERTZI

Gândul meu întoarce amintiri uitate
Hai înspre duminici să plecăm în doi
Va veni și ziua cea dintâi din toate
Inventată parcă numai pentru noï.

Note

Creat de Cotofana Relu Sep 12, 2009 at 2:59pm. Actualizat ultima dată de Cotofana Relu Apr 21.

Autor de onoare

ILEANA POPESCU BÂLDEA

“Nu mi-a plăcut vreodată să scriu despre mine. Şi nici să citesc alte cuvinte despre mine n-am vrut. Am considerat întotdeauna că amestecul acesta de litere se comportă cum un polei. În care, uneori, din păcate, ajungi să crezi. Astfel încât, suprapunând credinţa asta peste un defect genetic, zic unii, am mers înainte pe o cărare de piatră străjuită de cuvinte la care nu m-am uitat. Am amestecat doar litere, altele, mereu, atunci când nu am mai putut să trăiesc altfel, şi am scris. Este singura alchimie în care am crezut, mare fiind.

Am compus poeme de mică. Atât de mică încât nu ştiam să scriu şi i le dictam tatii, alergând amândoi după luna pe care nu o prindeam vreodată. Când am învăţat scrisul îi citeam versurile şi-mi spunea, cu ochii umezi, că sunt cum o steluţă, să nu uit asta, orice s-ar întâmpla în viaţă. Cuvintele lui m-au ajutat o vreme apoi m-au alienat.

Poemele le publicam în revista şcolii şi, mai apoi, în cea a liceului. Doar câteva, în presa vremii. În facultate am compus poezie care apărea în ziarele şi revistele literare din Bucureşti. Mă pasiona mult, pe vremea aceea, şi puplicistica literară asupra căreia mă aplecam cu emoţie.

Debutul propriu-zis, în carte, a fost la terminarea facultăţii, prin romanul „Şi totusi...happy- end”. Apoi, aproape 20 de ani nu am mai scris. Am trăit simplu, normal şi uşor. Străduindu-mă să-mi reprim orice tendinţă de a compune ceva. Pentru că apariţia romanului m-a marcat într-un mod dureros, tragic, pot spune.

Şi când nu am mai putut să ţin în mine totul, am erupt. Prin 2011, spre sfârşit, se întâmpla. Am publicat în antologia poetei Valentina Becart şi apoi în toate antologiile CONFLENŢE LIRICE - apariţii coordonate de poetul Relu Coţofană. La sfârşitul anului 2012 a apărut întâiul volum de poezie „Tu nu ştii cum plâng fluturii”. Aşteaptă lumina tiparului volumele de poezie „Inocenţa tăcerii”, „Din volumul publicat în palma mea” cât şi cel de eseuri şi proză scurtă „Locuiesc în mine cu o sută de poeţi”. Vor apărea anul acesta, toate.

De curând am început un alt roman. Şi trebuie să finalizez câteva proze SF. Dar, mai ales, să învăţ, din nou, începutul. Dacă timpul mă va lăsa, dacă îmi va permite gândul.

Oricum, este greu să trăieşti scriind. Dar şi mai greu, cred eu, doar să „înşiri” normalul...”

literatura pentru copii

De atâta cald!

Postat de Aurora Luchian

Ca şi regii în domnie,
Pe saltele din mohor,
Stau în blânda armonie,
Popândăul c-un fecior.
.
Lanul aurit foşneşte.
Vântul intră, uşurel,
Căci soarele îl topeşte,
Caută umbră şi el!
.
Aţipise şi visase,
Că, ţinând Vara de mână,
În secret se cununase,
Şi-au plecat pentru o lună!

(continuare)

Revistă de artă şi cultură© 2014   Created by Cotofana Relu.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor